PGA Holland Winter Teaching & Coaching Conference 2020

Workshops/Masterclasses 16 januari 2020

Leonard Smit

Zes jaar geleden werd ik tijdens het Rijnmond Open op de Hooge Rotterdamsche geïnspireerd door een sponsor van dit toernooi.  Fit 20 is een organisatie die je garandeert dat je in 20 minuten per week, zonder te gaan zweten, genoeg hebt getraind om mooie resultaten te behalen. Na enig onderzoek was mijn twijfel snel verdwenen. Dit was een interessant concept. Het zou mooi zijn om dit ook op golftraining en -lessen toe te kunnen passen.

Mijn zoektocht naar slimme manieren om ook in korte tijd snel resultaat te halen heeft geleid tot het ontwikkelen van een verbeterde methodiek voor het aanleren van de golfswing. Deze heb ik de 80-20 methode genoemd. Deze methode behaald meer resultaten dan in de jaren voordat ik met deze methode ben gaan werken.

In deze workshop ontdek je hoe deze methode werkt en hoe ook jij sneller resultaat kunt behalen bij jouw leerlingen.

Sander van Duijn

Naar aanleiding van zijn ervaringen met het opleiden van beginners, gevorderden en kader zal Sander met u gaan kijken waar het geven van les en training aan de betere spelers zich onderscheid.  Is het geven van les en training aan betere spelers wezenlijk anders, over welke competenties moet je beschikken. Wat is het?

De workshop kan een bevestiging zijn voor datgene  wat u al doet of het kan inspireren om misschien weer bij te scholen, boeken te kopen/downloaden, te gaan spelen of ………

Hoofdpunten voor de workshop zijn:

  • Het trainen van de gevorderde golfer
  • Wat doe je als trainer/coach/leraar anders en zo ja wat?
    • Up to date met info blijven
    • Vraag jij je spelers feedback?
  • Voorbeeld spelersplan. Wat kan je kort en bondig doen
  • Feedback geven aan de spelers
  • Coach map

Mitchel Kevenaar

Interdisciplinair samenwerken: sportpsychologie als voorbeeld

Als er één ding duidelijk is geworden de afgelopen 15 jaar, dan is het dat de rol van de coach en de bijbehorende verantwoordelijkheden steeds breder zijn geworden. De coach moet van een paar zaken heel veel en van heel veel zaken een beetje weten. Er zijn steeds meer specialisten waar een beroep op kan worden gedaan door zowel spelers als coaches. Zoals NOC*NSF zegt: De sporter staat centraal, de coach stuurt en de specialisten ondersteunen. Hoe zorgen we dat dit goed op elkaar wordt afgestemd?

Met sportpsychologie / mentale training als voorbeeld gaan we kijken op welke manieren daar in de praktijk vorm aan wordt  gegeven. Vaak wordt er nog multidisciplinair gewerkt, waarbij ieder parallel aan elkaar zijn eigen ding doet. Hoe kunnen we zorgen dat we interdisciplinair gaan werken waarbij we onze krachten bundelen in een geïntegreerde aanpak. Maximaal resultaat voor de golfers waar we mee werken, daar gaan we voor.