Onze opleidingen

De opleiding van
PGA Holland


Golf is jouw passie. Wil je van jouw passie je werk maken en jouw kennis , expertise en ervaring delen met anderen? Volg dan één van drie opleidingen van PGA Holland, de absolute top op het gebied van golfopleidingen en internationaal erkend!

Wij leiden op tot PGA Holland en KSS diploma’s!

Algemene informatie

De opleiding Golfinstructeur level 2 van de PGA Holland leidt op tot golfinstructeur die werkt in de breedtesport. Je laat jeugd kennis laten maken met golf in schoolverband of je werkt binnen verenigingsverband met jeugdgolfers, recreanten en/of senioren.

Na het volgen van de opleiding B-Professional geef je zelfstandig les en coach je individuele golfers en teams. Naast het geven van lessen, analyseer je de mogelijkheden van de golfer en stimuleer en adviseer je omtrent de verdere ontwikkeling. Je werkt of als zelfstandig ondernemer of voor het bestuur van de club, baanexploitant of golfschool (of een mix).

De absolute top is de opleiding tot A-Professional. Als vakman of –vrouw werk je met getalenteerde golfers met een handicap 18.0, of lager. De golfprofessional 4? adviseert het bestuur of de Technische Commissie over het te voeren technisch beleid waaronder de doorstroom van golfers. De golfprofessional 4, vaak zelfstandig ondernemer, beoordeelt het ontwikkelingspotentieel van de golfers en is altijd gericht op verbetering van de golfer ongeacht het spelniveau.

Deze diploma’s zijn erkend door de NGF, PGA Holland, NOC&NSF en door de Confederation of Professional Golf (CPG).