GolfSixes League 

Golf als teamsport met succesbeleving, plezier, samenwerken en familie!

Wil je graag op de hoogte gehouden worden over de GolfSixes League 2024.
Klik dan op de knop contact en stuur je naam, e-mailadres en golfclub dan houden we je op de hoogte over de competitie van 2024.

Algemeen

De European Tour en PGA Holland hebben de handen ineengeslagen en bieden met GolfSixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijdgolf te spelen in teamverband.

GolfSixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd welke in teams wordt gespeeld. Hierdoor wordt de succesbeleving en het plezier bij de jeugdgolfers vergroot.

Junior golfers hebben de toekomst. Laat ze daarom altijd meespelen met de GolfSixes PGA Junior League teamwedstrijd, zodat ze veel plezier en succesbeleving ervaren. Hierdoor zal de liefde voor de golfsport blijven groeien.

De organisatie is volledig in handen van PGA Holland. Er is een nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie welke GolfSixes League ondersteunt en alle clubs stimuleert en adviseert deel te nemen aan PGA GolfSixes League.

Format

Team
Teams bestaan uit zes tot negen jongens en meisjes in de leeftijd t/m 13 jaar met baanpermissie tot handicap 36.

Spelvorm
De spelvorm is Texas Scramble matchplay en wordt gespeeld over 6 holes. Er wordt gespeeld in koppels van twee tegen twee, waardoor het teamgevoel wordt versterkt en een omgeving wordt gecreëerd om te leren, plezier te hebben en succes te ervaren. Een reservespeler kan om de twee holes worden vervangen, zodat alle golfers van elk team spelen.

De 6 holes worden opgesplitst in drie sets van twee holes. Per set worden punten verdeeld en kan er een armbandje gewonnen worden. Eigenlijk zitten er dus drie kleine wedstrijdjes in één match.

Poule
Er wordt regionaal gespeeld. Drie tot vijf teams bij elkaar uit de omgeving vormen samen een poule. Onderling wordt het wedstrijdschema bepaald. Op iedere baan wordt één keer een wedstrijd gespeeld.

Familie
Familie speelt een belangrijke rol tijdens de GolfSixes League. Zij mogen als toeschouwer met elkaar de baan in om de kinderen aan te moedigen.

De organisatie is volledig in handen van PGA Holland. Er is een nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie welke GolfSixes League ondersteunt en alle clubs stimuleert en adviseert deel te nemen aan GolfSixes League.

Voor uitgebreide informatie, download hieronder het draaiboek en meld je direct aan!

Of neem contact op met Maril Noorlander
E-mail: golfsixes@pgaholland.nl