Golfinstructeur

Toelating, kosten en locatie van onze
opleiding golfinstructeur


Aangezien de opleiding tot Golfinstructeur level 2 via het CIOS en via de PGA verloopt en de trajecten varieren, zijn er ook twee verschillende toelatingseisen. Namelijk de eis via het CIOS en de eis via PGA Holland. Voor de toelatingseisen van het CIOS verwijzen wij naar het desbetreffende CIOS.

Toelating

Aangezien de opleiding tot Golfinstructeur level 2 via het CIOS en via de PGA verloopt en de trajecten variëren, zijn er ook twee verschillende toelatingseisen. Namelijk de eis via het CIOS en de eis via PGA Holland. Voor de toelatingseisen van het CIOS verwijzen wij naar het desbetreffende CIOS.

Toelatingseis voor het PGA Holland traject

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen:

1- Je bent lid van een golfbaan/golfclub/golfschool.

2- Je bent minimaal 16 jaar.

3- Je hebt bij aanvang van de opleiding minimaal handicap 18.

4- Je bent in het bezit van minimaal een diploma Vmbo T of G(mavo 4) dan wel een daarmee gelijk te stellen ontwikkelingsniveau.

5- Je bent in het bezit van een diploma Reanimatie en/of AED van bijv. De Nederlandse Hartstichting.

Kosten en locatie

De opleiding die, uitgaande van dertien bijeenkomsten, ongeveer vijf maanden duurt, kost € 2000,- p.p. Hier komen de kosten voor het examengeld bij (€ 600,-). Veel gemeenten vertrekken subsidies voor het volgen van sporttechnische opleidingen, het is dus raadzaam dit in je eigen gemeente na te vragen!

Locatie: Golfbaan Prise d’ Eau