Golfscholen

Bekijk de erkende
golfscholen


Vind een PGA Holland erkende golfschool of golfbaan bij u in de buurt. Hoe kan een golfbaan het kwaliteitskeurmerk: “Erkende Golfscholen” ontvangen?

 1. Alle structureel werkzame professionals op de locatie dienen in het bezit te zijn van een PGA B-professional diploma, of een gelijkwaardig diploma level 3 volgens de KSS*.
  Tevens moet er minimaal 1 werkzame golfprofessional in het bezit zijn van het PGA – A diploma , dan wel een gelijkwaardig diploma hetgeen overeenkomt met level 4 volgens de KSS.
 2. De golfschool dient ook vanuit de gewenste structuur van de PGA te werken; het 9-stappenplan (dit moet ook zichtbaar zijn; vb zijn beschikbaar stellen van promotiemateriaal van 9-stappenplan, vermelding op de website etc.).
 3. Elke professional dient minimaal 2 bijscholingen per 2 jaar (in totaal 2 dagen) te volgen om zijn kennis verder te ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de golfsport en het lesgeven.

Tegen afwijzing van de aanvraag voor het keurmerk kan men in bezwaar of beroep gaan bij de daartoe bevoegde onafhankelijke instantie.

Vind een PGA erkende golfbaan

Kwalificatie Structuur Sport

Welke voordelen biedt het een golfbaan die het kwaliteitskeurmerk heeft?

 1. Ondersteunend lesmateriaal is tegen interessante tarieven te bestellen (denk hierbij aan de materialen via www.golfboeken.nl of andere voordelen die het PGA lidmaatschap te bieden heeft.)
 2. Je krijgt een duidelijke vermelding op de website van de PGA en NGF dat de betreffende golfbaan het kwaliteitskeurmerk Erkende Golfscholen heeft.
 3. Er zal gratis promotie materiaal worden aangeleverd. Het logo (digitaal), een vlag en een kwaliteitsbord voor bij de golfschool.
 4. Er zullen lokaal persberichten verstuurd worden met aanbiedingen van de betreffend club.
 5. Een unieke mogelijkheid om de golfbaan en golfschool te profileren in uw regio.

Wanneer verliest een golfbaan het kwaliteitskeurmerk?

 • Indien de erkende golfschool niet meer voldoet aan de gestelde kwaliteitskeurmerken.

Wat zijn de gevolgen voor een golfbaan wanneer men het kwaliteitskeurmerk verliest door een overtreding?

 1. De golfbaan verliest het kwaliteitskeurmerk per direct en kan pas weer na een jaar in aanmerking komen om het kwaliteitskeurmerk opnieuw te krijgen. Men dient dan wel te voldoen aan alle criteria.
 2. Alle materialen die beschikbaar zijn gesteld dient men in te leveren.