Onze opleidingen

Alle informatie over de
Caddie-Coach Opleiding

Algemene informatie

Om bovenstaande redenen is PGA-Holland in 2023 de Caddie-Coach Opleiding gestart op drie niveaus. 

 • Level 1 :  De Caddie-Coach die zowel de jeugd als de volwassen speler begeleid en coacht in de baan bij het beginnen met golf.
  Pedagogisch klimaat: Goed voelen op de golfbaan.
  Klik hier voor meer informatie over level 1.
   
 • Level 2:  De Caddie-Coach die golfers met een handicap begeleid en coacht in de baan bij het beter worden in golf.
  Promotie klimaat: Elke dag beetje beter worden in golf.
  Klik hier voor meer informatie over level 2.
   
 • Level 3: De Caddie-Coach die golfers begeleid en coacht in de baan op weg naar topgolf en de tour.
  Prestatieklimaat: Een bijdrage leveren bij de ontwikkeling en begeleiding van de elite amateur en professional golf(st)er bij nationale en internationale wedstrijden.
  Klik hier voor meer informatie over level 3.

Binnen alle opleidingen zal kennis van de baan en kennis van de speler op verschillende niveaus centraal staan. 

Als PGA Holland staan we voor goede coaching en begeleiding en dan kan je alleen maar bewerkstelligen met een goede opleiding en een optimale samenwerking tussen de speler, Caddie-Coach en PGA B of A professional.  

Waarom een Caddie-Coach Opleiding level 1, 2 en 3?

Als Nederland mogen we trots zijn op de hoeveelheid golfers die we sinds de jaren 80 hebben opgeleid. In de jaren tachtig ontstonden de eerste openbare golfbanen, waarvan in die tijd Spaarnwoude zelfs één van de grootste van Europa was. Parallel aan die ontwikkeling liep de ontwikkeling van de drivingrange waar hard werd geoefend om de golfvaardigheden onder controle te krijgen, wat voorheen in de baan of op de hole werd gedaan. Menig golfclub in Engeland heeft helemaal geen drivingrange. Maar waar wordt het spel of de sport daadwerkelijk geleerd?

Als PGA Holland zijn wij van mening dat het op beide moet gebeuren en dat de balans te veel is uitgeslagen naar de oefenfaciliteiten. Om (jeugd)golf(st)ers te binden aan de golfsport/spel en te laten doorgroeien tot topniveau is de spelervaring en succesbeleving op de baan altijd van cruciaal belang.

Spelers moeten hierbij op elk niveau worden gecoacht en de uitgesproken persoon daarvoor is de caddie. De persoon aan de tas die de speler van dichtbij kan volgen en kan coachen.