Opleidingen

Algemene informatie over opleidingen

Opleidingen van de PGA

Golf is jouw passie. Wil je van jouw passie je werk maken en jouw kennis , expertise en ervaring delen met anderen? Volg dan een van drie opleidingen van PGA Holland, de absolute top op het gebied van golfopleidingen en internationaal erkend!

De opleiding Golfinstructeur level 2 van de PGA Holland leidt op tot golfinstructeur die werkt in de breedtesport. Je laat jeugd kennis laten maken met golf in schoolverband of je werkt binnen verenigingsverband met jeugdgolfers, recreanten en/of senioren. Klik hier om alles te weten te komen over deze opleiding!

Na het volgen van de opleiding B-Professional geef je zelfstandig les en coach je individuele golfers en teams. Naast het geven van lessen, analyseer je de mogelijkheden van de golfer en stimuleer en adviseer je omtrent de verdere ontwikkeling. Je werkt of als zelfstandig ondernemer of voor het bestuur van de club, baanexploitant of golfschool (of een mix). Meer weten? Klik hier!

De absolute top is de opleiding tot A-Professional. Als vakman of –vrouw werk je met getalenteerde golfers met een handicap 18.0, of lager. De golfprofessional 4? adviseert het bestuur of de Technische Commissie over het te voeren technisch beleid waaronder de doorstroom van golfers. De golfprofessional 4, vaak zelfstandig ondernemer, beoordeelt het ontwikkelingspotentieel van de golfers en is altijd gericht op verbetering van de golfer ongeacht het spelniveau. Dit diploma is erkend door de NGF, PGA Holland, NOC&NSF en door de PGA’s of Europe. Voor meer informatie, klik hier.