GolfSixes League PGA Holland

Golf als teamsport met succesbeleving, plezier, samenwerken en familie!

Nationale Jeugd Kick-Off 10 maart 2019!!

Tijdens deze Juniorgolf Kick-Off is er voor élke golfer iets te doen: zo zijn er de hele dag doorlopende GOLF RAAK! activiteiten voor de nog-niet golfende en/of beginnende junioren. De iets verder gevorderde junioren met baanpermissie of max. HCP 36 kunnen zich (per team van 2) aanmelden voor een GolfSixes teamwedstrijd (want ja, golf is ook echt superleuk in teamverband!). Speel je al wat langer? Dan kun je meedoen aan de US-Kids 9 holes warming-up wedstrijd in de échte baan (vanaf 5 jaar en min. HCP 54 tot aan 18 jaar en een hele lage HCP) met US Kids afstanden die passen bij jouw leeftijd.

Doe jij ook mee?

Klik hier voor alle informatie en om je aan te melden!!

Algemeen

De European Tour en PGA Holland hebben de handen ineengeslagen en bieden met GolfSixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijdgolf te spelen in teamverband.

GolfSixes League is een Texas Scramble matchplay wedstrijd welke in teams wordt gespeeld. Hierdoor wordt de succesbeleving en het plezier bij de jeugdgolfers vergroot.

Junior golfers hebben de toekomst. Laat ze daarom altijd meespelen met de GolfSixes League teamwedstrijd, zodat ze veel plezier en succesbeleving ervaren. Hierdoor zal de liefde voor de golfsport blijven groeien.

 

De organisatie is volledig in handen van PGA Holland. Er is een nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie welke GolfSixes League ondersteunt en alle clubs stimuleert en adviseert deel te nemen aan GolfSixes League.

Format

Team

Teams bestaan uit zes tot negen jongens en meisjes in de leeftijd tot en met 13 jaar met baanpermissie tot en met handicap 36.

 

Spelvorm

De spelvorm is Texas Scramble matchplay en wordt gespeeld over 9 holes par-3. Er wordt gespeeld in koppels van twee tegen twee, waardoor het teamgevoel wordt versterkt en een omgeving wordt gecreëerd om te leren, plezier te hebben en succes te ervaren. Een reservespeler kan om de drie holes worden vervangen, zodat alle golfers van elk team spelen.

De 9 holes worden opgesplitst in drie sets van drie holes. Per set worden punten verdeeld en kan er een armbandje gewonnen worden. Eigenlijk zitten er dus drie kleine wedstrijdjes in één match.

 

Poule

Er wordt regionaal gespeeld. Drie tot vijf teams bij elkaar uit de omgeving vormen samen een poule. Onderling wordt het wedstrijdschema bepaald. Op iedere baan wordt één keer een wedstrijd gespeeld.

 

Familie

Familie speelt een belangrijke rol tijdens de GolfSixes League. Zij mogen als toeschouwer met elkaar de baan in om de kinderen aan te moedigen.

De organisatie is volledig in handen van PGA Holland. Er is een nauwe samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie welke Golfsixes League ondersteunt en alle clubs stimuleert en adviseert deel te nemen aan Golfsixes League.

Voor uitgebreide informatie, download hieronder het draaiboek en meld je direct aan!

Of neem contact op met Manja Schilstra via: