Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Wat hebben schaatsen en golf gemeen?

Week 11 wordt dit jaar op 9, 10 en 11 maart op Amstelborgh gehouden en een van de vele fascinerende presentaties wordt verzorgd door schaatscoach Jan van Veen.

Het woord uniek moet niet te vaak worden gebruikt, maar dit is op zijn minst een bijzondere kans om meer kennis op te doen. In de eerste plaats omdat Van Veen een schat van ervaring op topniveau heeft en vervolgens ook omdat schaatscoaches eigenlijk nog bezig zijn met 'hun' seizoen.

Mede dankzij de samenwerking met Corendon is de PGA Holland toch in staat gebleken om Van Veen te bewegen naar Week 11 te komen. Met ingang van het seizoen 2009-2010 coachte Jan van Veen de ploeg Hofmeier, later Team Hart en Team Van Veen. In 2013 sloot deze ploeg zich aan bij Team Corendon.

Van Veen werkte tot en met seizoen 2008-2009 voor de KNSB als verantwoordelijke man voor het Opleidings Team Langebaan (2002-2006) en Jong Oranje (2006-2009).

In die periode werden vijf van zijn pupillen wereldkampioen allround voor junioren: Sjoerd de Vries in 2007 in Innsbruck, Marrit Leenstra en Jan Blokhuijsen in 2008 in Changchun en in 2009 Koen Verweij en Roxanne van Hemert in het Poolse Zakopane.

De succesvolle coach neemt op dinsdag 10 maart vanaf 13.45 uur het woord en hij zal zijn visie geven op het werken met en het trainen van individuele sporters – in een team.

Moeten wij dat in golf ook niet vaker doen? Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Wat zijn de overeenkomsten met golf en welke lessen kunnen wij van de schaatssport leren? Waarom is men bij het langebaanschaatsen overgegaan op de teamachtervolging?

Kortom, er zijn voldoende vragen die aan Jan van Veen kunnen worden gesteld.

Nóg een reden dus om naar Week 11 te komen. Nog niet ingeschreven? Doe dat nu hier.