Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Titels voor Van Uden en Steenkamer

JoostAndrewSeveRuben.jpg

Vlnr Joost Steenkamer, Andrew Allen, Severiano Prins en
Ruben van Uden (Foto PGA Holland) 

 

Amateur Ruben van Uden won het 'reguliere' kampioenschap door in de finale met 4 en 3 te winnen van Severiano Prins, ook een amateur.

De speler van de Eindhovensche kwam met een birdie op acht 5 up en ondanks een kleine inhaalrace van Prins - lid van de Koninklijke Haagsche - behaalde Van Uden de zege met een par op de vijftiende.

'Een mooie overwinning', zei de 25-jarige Ruben van Uden. 'Ik ben al zo vaak tweede geworden. In clubwedstrijden, maar ook een paar weken geleden in de Voorjaarswedstrijd op de Stippelberg. Maakte ik wel een 67 in de eerste ronde.'

Van Uden speelde dit seizoen niet in het eerste van de Eindhovensche, dat landkampioen werd door op De Goyer in de finale uitgerekend de Haagsche (mèt Prins in de gelederen) terug te wijzen.

De inwoner van Helmond pakte op dezelfde dag en op dezelfde baan met Eindhoven 2 de titel in de belangrijkste reserveklasse.

'Omdat ik met een Masters-studie bezig ben, heb ik dit seizoen bewust in sportief opzicht een stapje terug gedaan, om mijn eigen plan te trekken', legt van Uden uit. 'Dan is het mooi om hier te winnen: op een baan die ik best goed ken.'

In deze vorm is Ruben van Uden een kanshebber in het NK Strokeplay voor Amateurs dat komende week op De Hoge Kleij wordt gespeeld?

'Helaas', zegt hij. 'Vanwege tentamens heb ik daar geen tijd voor.'
 

Senioren

Joost Steenkamer behaalde in het najaar van 1990 ook op Geijsteren zijn eerste zege bij de betaalde spelers door het NK Matchplay voor profs te winnen.

Bijna 26 jaar later is hij 50 en dus Senior. Dat feit vierde hij door in de finale van het Nationaal Open Matchplay voor Senioren huis te houden tegen de regerend strokeplaykampioen bij de senior-profs, Andrew Allen.

Steenkamer kwam op zes 1 up en hij vergrootte de voorsprong in sneltreinvaart. Op twaalf was het afgelopen: 7 en 6.

'Dank voor de les', zei Allen met veel Brits gevoel voor humor en realiteit.

'Ik heb de hele week solide gespeeld', aldus Steenkamer. 'En de lijn van de afgelopen dagen heb ik in de finale doorgetrokken.'

Volgende week maandag doet hij op De Dommel mee aan het Senioren Strokeplay Kampioenschap van de PGA Holland, maar Joost Steenkamer heeft zijn vizier ook al gericht op deelname aan de Europese of - nog liever - de Amerikaanse Senior Tour.

'In november wil ik in de VS aan de Qualifying School meedoen', zegt hij. 'Hopelijk kan ik een paar sponsors vinden om dat mede mogelijk te maken.'

Alle uitslagen