Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Stokman & Stokman prolongeren titel

StokmanStokman.JPGMet een score van 74 slagen hebben Ronald en Arjan Stokman opnieuw het PGA Holland Foursome Kampioenschap gewonnen.

Ook in 2014 slaagden de twee broers er in dit nog jonge toernooi zegevierend af te sluiten.
Eveneens net als vorig jaar was Golfclub Kleiburg bij het Zuid-Hollandse Brielle gastheer.
De Stokmannen hadden een slag voorsprong op het ervaren Noord-Hollandse duo Ralph Miller, regerend Nationaal Open-kampioen, en Ruben Wechgelaer. De laatste won in de jaren negentig onder andere de Order of Merit van de PGA Holland Tour.


'Onze eerste zege behaalden we met een onder, nu waren we drie boven', aldus Arjan Stokman (30), die vijf jaar jonger is dan Ronald. 'Dat had aan de ene kant te maken met het feit dat de baan vorig jaar werd gerenoveerd. Misschien dat hij toen wat gemakkelijker speelde. Maar we moeten ook eerlijk zijn: het liep nu gewoon iets minder goed. Maar mooi dat drie boven toch genoeg was om weer te winnen.'


De twee broers geven les op de baan van Tespelduyn, die tussen Haarlem en Noordwijk ligt en ze kennen elkaars spel van haver tot gort. Ze zorgden er bijvoorbeeld voor dat Ronald Stokman wat meer langere slagen naar binnen had.
Arjan Stokman: 'Het geheim van goed foursome-spel? De fouten van jezelf en de ander accepteren. En inderdaad, nooit sorry zeggen.'


Vlnr op de foto:  Arjan Stokman, toernooi-directeur Edwin Heenk en Ronald Stokman