Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Pieter van Vollenhoven opent tentoonstelling

beker.jpgPieter van Vollenhoven opent vandaag (vrijdag 30 mei) de tentoonstelling Nederland Golft in het Haags Historisch Museum. De overzichtstentoonstelling is georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en telt vele topstukken waaronder de Harlequin Cup, de prijs waar de beste golfers van de PGA Holland al sinds 1928 om spelen.

De Harlequin Cup werd beschikbaar gesteld door golfbalfabrikant de Harlequin Golf Ball Company. Dit bedrijf schonk de trofee ter gelegenheid van de eerste editie, die op 24 oktober 1928 op de Twentsche werd gespeeld.

Er zijn in het Haags Historisch Museum ook schilderijen uit de 17de en 18de eeuw te zien met golftaferelen. Ook is er aandacht voor de Nederlandse golfers van dit moment, zoals Bleiswijker Joost Luiten en Christel Boeljon. Voor de tentoonstelling heeft het museum geput uit particuliere verzamelingen. Het British Golf Museum heeft een aantal objecten in bruikleen gegeven.

De basis van het moderne golf werd in 1890 in Den Haag gelegd, toen baron Van Brienen vijf holes op zijn landgoed liet aanleggen. Dat leidde in 1893 tot de oprichting van de Hague Golf Club, de oudste golfclub van ons land. Dat de sport een lange traditie kent, laat het Haags Historisch Museum van 31 mei t/m 12 oktober 2014 uitgebreid zien op de tentoonstelling Nederland Golft.