Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Miller onder par

De pro van Golfsociëteit de Lage Vuursche maakte twee birdies en geen enkele bogey op de par-72 baan van het Pravets Golf Resort & Spa, dat ten noordoosten van de hoofdstad Sofia ligt.

Ralph Miller werd vorig met -9 tweede, op een slag van de Portugese winnaar Hugo Santos.

Edwin Derksen liet op dag 1 van dit 72-holes kampioenschap een 72 noteren, het resultaat van achttien parren. De pro van indoor Golf Etten-Leur en golfbaan De Stok staat daarmee gedeeld 26ste.

Voor Ben Collier van de Haagsche Golf & Countryclub is na een 74 (drie birdies, een double en een triple bogey) vooralsnog een gedeeld veertigste plaats weggelegd.

De Spanjaard Jose Luis Adarraga nam in Bulgarije met een strakke 66 de leiding. Hij heeft een stroke voorsprong op de Zweed Cristoffer Wahlgrem.

De basis voor dit door de PGA’s of Europe georganiseerde kampioenschap werd in de jaren tachtig in Nederland gelegd. De toen net opgerichte Golfclub Broekpolder zette de baan bij Vlaardingen op de kaart met een internationaal proftoernooi.

Een van de grote animatoren was Broekpolder-voorzitter Paul Nouwen, toen een van de topmannen van Nationale Nederlanden en later voorzitter van de ANWB.

Dat Broekpolder-toernooi groeide, met steun van onder andere de PGA Holland (destijds de NPGA) en de Britse PGA, begin jaren negentig uit tot het Europees Kampioenschap voor Teaching Professionals. De namen van collega’s als John Woof en Tim Giles vinden we terug op de lijst met winnaars van dat roemruchte kampioenschap.

Stand na eerste ronde en scoring dag twee