Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Matchplaykampioenschap op GC&CC Geijsteren

Ralph MillerDe komende dagen staan in het teken van het Nationaal Open Matchplay Kampioenschap.

Van 19 tot 21 juni spelen topamateurs en –pro´s het matchplaykampioenschap op Geijsteren GC&CC. Tijdens het matchplaykampioenschap is er ook een strokeplaytoernooi voor amateurgolfers.

Veel van de beste Nederlandse amateurs en professionals doen mee aan het nationale matchplaykampioenschap dat georganiseerd wordt door de Professional Golf Association Holland in nauwe samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie.

Professional Bertus van Mook was een van de initiatiefnemers, inmiddels 26 jaar geleden, van het matchplaytoernooi waarin de beste golfers van Nederland samengebracht worden.

De winnaars van 2013, Chrisje de Vries en Ralph Miller, doen dit jaar weer mee. Tweevoudig kampioen Inder van Weerelt (2011 en 2012) zal ook aan de start verschijnen.

Dit jaar speelden de deelnemers ook de voorronden op Geijsteren, op woensdag 18 juni. De beste dames en heren plaatsten zich voor de eerste ronde op donderdag 19 juni. Op vrijdag worden de halve finales gespeeld en de finale is op zaterdag 21 juni. Bezoekers zijn van harte welkom.

Bij de heren bestaat het deelnemersveld uit:

http://pgabe.bluegolf.com/bluegolf/pgabe14/event/pgabe1417/contest/1/leaderboard.htm

Bij de dames bestaat het deelnemersveld uit:

http://pgabe.bluegolf.com/bluegolf/pgabe14/event/pgabe1418/contest/61/leaderboard.htm

Voorafgaand aan de finale op zaterdag 21 juni wordt het Geijsteren Open gespeeld, een strokeplaywedstrijd. Davey van Mulken zal op zaterdag van 11 tot 13 uur een Kids Clinic verzorgen. Op de toernooidagen is er een puttwedstrijd. De opbrengst van dit evenement gaat naar Wens in Beweging.