Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Junior League debuteert

Enthousiasme alom bij de allereerste Junior League-wedstrijd in Nederland. Golfbaan Tespelduyn had de eer.

Een stel kinderen van clubs en banen uit de omgeving van de bij Lisse gelegen golfcourse ging in twee groepen de baan in en duidelijk werd dat de formule van deze in de VS 'geboren' wedstrijdvorm aanspreekt. En dan waren er nog eens de kekke shirts - met logo's en rugnummers.

Voor ze afsloegen werden de kinderen virtueel toegesproken door Joost Luiten:

 

 

De kinderen werden gekoppeld aan hun teamcaptain en vertrokken richting de baan voor hun wedstrijd. De familie werd opgehaald door de golfprofessional om een training te volgen en zo kennis te maken met golf of zich daarin verder te bekwamen. De kinderen en familie werden halverwege de wedstrijd herenigd , zodat de kinderen aangemoedigd konden worden door hun familieleden met veel gejuich en 'high-fives' tot gevolg.

Na afloop van de wedstrijd was er een spannende prijsuitreiking op het zonnige terras. Onder het genot van een snoepzak, snacks en limonade werd flight voor flight de score toegevoegd aan het totaal van het team. De spelers van het team dat tweede werd ontvingen als eerste hun prijzen, gevolgd door de spelers van het winnende team.

Na een groepsfoto werd er gezamenlijk gegeten om het energieniveau weer aan te vullen. Direct werd duidelijk, dat snel een volgende editie gewenst is.

De opmerkingen van de kinderen , zoals 'mama heeft de eerste les vandaag. dan kan ik nu ook met haar golfen', 'hoe kom jij aan al die armbandjes? O, dan ga ik ook altijd meedoen', 'mag ik de volgende keer weer met jou', 'ik vind het niet erg om te verliezen als ik maar lekker heb gespeeld', 'papa hoef ik de volgende keer niet naar de zwemles, dan kan ik meedoen' en 'ik heb nog wel wat vriendjes, die mee kunnen doen', zeggen genoeg.

Junior-League.jpgBij het in ontvangst nemen van de wedstrijdshirts ontvingen de deelnemende kinderen ook een polsbandje in een kleur naar keuze. Elke volgende editie waaraan zij meedoen kunnen zij kiezen voor een nieuw polsbandje in een andere kleur, om zo de verzameling compleet te maken. Een schot in de roos! PGA Holland-directeur Frank Kirsten: 'Het was, in samenwerking met de NGF, een begin op kleine schaal. Maar het was duidelijk dat dit bij kinderen aanspreekt. Teamspirit, elkaar helpen, goede en minder goede slagen, high fives en enthousiaste ouders. Wat wil je nog meer?'

'Dit is een enorme kans. Voor golf in het algemeen en voor de leden van de PGA Holland. Als ze de Junior League omarmen, dan versterken ze ook nog eens hun rol binnen de clubs.' Op 20 september is er ook op het Brabantse Prise d'Eau een Junior League- wedstrijd. Daaraan doen ook kinderen van GC De Haenen en GC Almkreek mee.

Kijk op de website van Golfbaan Tespelduyn:

website

Meer over de PGA Junior League:

website