Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Inder van Weerelt verdedigt titel tijdens Nationaal Open

inder.jpgInder van Weerelt verdedigt van 27 t/m 30 augustus op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club zijn titel op het Nationaal Open. De inmiddels 34-jarige professional en televisiecommentator won vorig jaar op de Rosendaelsche GC. Dat was toen de enige titel die nog ontbrak in de prijzenkast van de Amsterdammer.

Aan het Nationaal Open op De Haagsche doen de komende dagen zowel de topamateurs als de Nederlandse of in Nederland werkzame professionals mee. Alain Ruiz Vonhof, Ben Collier, Floris de Haas, Richard Kind, Thomas Merkx en Xavier Ruiz Vonhof spelen of hebben in het verleden voor de Haagsche gespeeld en lijken dus enig voordeel te hebben op de baan die is gelegen in Wassenaar. Het eerste Nationaal Open werd in 1929 ook op de Haagsche gespeeld, met Dirk Oosterveer als winnaar.

Inder van Weerelt was vorig jaar dolblij met zijn overwinning in het Nationaal Open, want dit was de enige titel die hij nog niet in zijn bezit had. De zege kreeg hij niet in zijn schoot geworpen. Hier ging een verbeteren strijd aan vooraf. In eerste instantie met amateur Robbie van West, maar die viel door een matige slotronde weg. Professional Ralph Miller maakte het Inder van Weerelt nog erg lastig. Met nog twee holes te gaan stonden de twee op -11. Van Weerelt maakte - ondanks een mindere drive - par op zeventien. Op de slothole ('Ik wilde toen niet weten wat de stand was') sloeg hij een wedge op twee meter, holede de putt voor birdie, daardoor een 72 en een winnend totaal van -12. Bij de dames zegevierde amateur Dewi Weber.