Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Hesbois houdt stand

HighRes_Maastrichtse_Golfclub_Advertorial-3.jpg

In de tweede en laatste ronde van het Maastricht International Open was de Belg Kevin Hesbois bogeyvrij en dat leverde hem zijn eerste zege als professional op.

Het was niet gemakkelijk spelen op de par-72 baan van de Maastricht International Golfclub. De aanhoudende regen hinderde de deelnemers aan deze 36-holes wedstrijd van de PGA Holland nogal, maar Kevin Hesbois leek daar geen hinder van te ondervinden.

De 23-jarige debutant in de professionele golfwereld maakte een bogeyvrije 68 voor een totaal van 138, acht onder par. Hesbois had in het eindklassement twee slagen voorsprong op Wil Besseling. De lange Noord-Hollander kwam net als op dag 1 tot een 69 voor een score van 138 (-6).

Het brons was voor Jurrian van der Vaart. Hij voegde aan de 68 van de eerste ronde een 72 toe. Dat leverde hem een totaal van 141 (-3) op. Hesbois begon de tweede ronde met een slag voorsprong op zowel Besseling als Van der Vaart.

'Als je de kans hebt om je eerste zege als prof te behalen, dan ben je toch zenuwachtig', aldus Hesbois. 'Ik had best wel wat kriebels. Het was mijn doel om niet terughoudend te spelen en dat is goed gelukt, ondanks de mindere omstandigheden.'

'Speel je eigen spel en zie maar wat er gebeurt, heb ik vooraf tegen mijzelf gezegd en probeer de druk niet te voelen. Ja, en als je dan meteen een birdie op de openingshole maakt, dan is dat helemaal lekker.'

Kevin Hesbois, die dit jaar in zeven toernooien van de Alps Tour maar twee cuts haalde, birdiede ook vijf en negen en elf. 'Bij de turn stond ik vier slagen voor op Wil Besseling en ik heb de voorsprong uiteindelijk vastgehouden.' Besseling maakte nog wel birdies op elf, twaalf en vijftien, maar dat was niet voldoende om Kevin Hesbois te bedreigen.

En nu?

'De komende tijd speel ik nog op de Alps Tour, aldus de speler die golf en studie combineerde aan de Lamar University in Texas. 'En dan richt ik mij op de kwalificatiereeks voor de Europese Tour. Ik speel PreQ1 op Hardelot, in het noorden van Frankrijk. We zien wel wat er gebeurt. Als ik een kaart voor de  Challenge Tour zou kunnen halen, dan zou ik dat al geweldig vinden.'

Eindstand Maastricht International Open: klik hier