Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Heliomare Wijk aan Zee wint eerste NK Golf voor revalidatie centra

Op Golfclub Amelisweerd werd enige tijd het eerste Kampioenschap voor Revalidatie Centra georganiseerd.

De teams van het Militair Medisch Revalidatiecentra Doorn, de Sofia Stichting, Revalidatie Centrum de Trappenberg en Heliomare wijk aan Zee, speelden op de par-3 baan van Amelisweerd om de titel.

De revalidanten deden dat in een best-ball, samen met hun bewegingsagoog. Alle ‘partijen’ genoten van het feit wat ze bereikt hadden: van het niets meer kunnen na een ongeluk of bijvoorbeeld een hersenbloeding tot het spelen van het mooie spel golf. Voor iedereen was het meedoen al een overwinning op zichzelf.

Grote overwinningen werden er behaald door ex-golfers met een laag handicap die na hun ongeluk weer terug in de baan waren. Niet zo goed als voorheen, maar ze genoten wel weer van het spel en bewezen dat je na een ongeluk nog niet bent afgeschreven voor de golfsport. Met dank natuurlijk aan pro's van de PGA Holland die zich hebben gespecialiseerd in het begeleiden van golfers met een beperking.

De uitslag? Heliomare Wijk aan Zee mocht zich Nederlands Kampioen Golf voor Revalidatie Centra noemen na een play-off met Revalidatie Centrum de Trappenberg en de Sofia Stichting.

IMG_0987_1_kopie.jpg