Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Gezamenlijke start cursus PGA Holland Golfinstructeurs en B-opleiding

 

Beste leden,

Op 14 september 2015 starten de PGA Holland Golfinstructeurs- en B-Opleiding op hetzelfde moment. Dit in tegenstelling tot vorige jaren waarin de B-opleiding in januari begon.

In de nieuwe vorm is de B-opleiding opgesplitst:

A. De Golfinstructeurs-opleiding.
B. De B-opleiding, waarbij de golfinstructeurs-opleiding in feite een selectie is voor de B-opleiding.

Iedere kandidaat die aan de B-opleiding wil deelnemen moet slagen voor de Golfinstructeurs-opleiding en minstens handicap 9 gespeeld hebben in minimaal een van de golfinstructeurs-wedstrijden.

Het spelen van handicap 9 kan gebeuren tijdens de Golfinstructeurs-opleiding maar ook al voor de opleiding. Iedere kandidaat kan tegen een betaling van 60 euro vanaf nu deelnemen aan de golfinstructeurs-wedstrijden om de speeleis aan te tonen. De enige voorwaarde is dat de kandidaat van minstens exact handicap 18.0 heeft.

Exact Handicap 18 of lager is ook de instroomeis voor de PGA Holland Golfinstructeurs-Opleiding. De uitstroomeis is Exact Handicap 14.0. Mocht de kandidaat niet de ambities hebben om door te stromen naar de B-opleiding, maar de cursus alleen willen gebruiken om bijvoorbeeld werkzaamheden in de breedtesport te verrichten of hem te gebruiken als een ondersteuning voor andere werkzaamheden dan is dit een ideaal alternatief.

Zij kunnen ideale collega’s zijn om u te ondersteunen bij tijdelijke piekmomenten, zoals grote clinics, en bij kennismaking – en introductielessen.

Mocht u leerlingen of geïnteresseerden kennen die aan één van de opleidingen mee zouden willen doen, laat ze dan direct contact opnemen met de PGA door te mailen naar jh@pgaholland.nl.

Hoe sneller zij zich aanmelden, hoe beter: dan kunnen ze ook meespelen in de golfinstructeurswedstrijden die niet alleen zijn bedoeld om de eigen vaardigheid aan te tonen maar ook om kennis te maken met hun mogelijk toekomstige collega’s.

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de site van de PGA Holland bij het kopje opleidingen.