Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Floris de Haas wint PGA Kampioenschap

Met een totaal van -5 en een voorsprong van twee slagen was de Rotterdammer op een lastig Wittem de beste.

Naast de aloude Harlequin Cup mocht Floris de Haas ook een startbewijs voor het KLM Open in ontvangst nemen. Hij verschijnt in september op de Kennemer voor de derde keer aan de start in deze wedstrijd van de Europese Tour.

Er zijn voor andere gegadigden nog twee kansen op een wildcard: ook de winnaars van het toernooi op Wouwse Plantage en de Twente Cup krijgen een invitatie.

De Haas was de tweede en laatste ronde van het toernooi - dat vroeger het Profkampioenschap heette - met drie slagen voorsprong op voormalige Tour-speler Inder van Weerelt begonnen. Hij had de eerste achttien holes op de par-71 baan in Zuid-Limburg in 64 slagen gespeeld.

Die score zat er onder lastige omstandigheden en met de druk van een mogelijk zege niet in.

Floris de Haas (27) begon met een bogey, maar was na birdies op twee en zes acht onder met vijf holes te gaan. Zelfs de drie bogeys die hij op die laatste holes maakten, brachten zijn zege niet in gevaar, ook al omdat de andere kandidaten op de titel fouten maakten.

De Haas' dagscore van 73 en  een totaal van 137 (-5) was ruimschoots voldoende voor de overwinning

Jurrian van de Vaart speelde de tweede ronde van zijn allereerste PGA Kampioenschap in 70 slagen, om op een totaal van 139 (-3) te komen. Hij verspeelde de laatste kansen op de zege met bogeys op zestien en achttien.

Het brons ging naar voormalig kampioen Inder van Weerelt. Hij speelde de tweede achttien holes in 74 slagen en kreeg een score van 141 (-1) achter zijn naam.

Van Weerelt maakte twee birdies en een eagle, maar vooral de twee double bogeys op de eerste negen deden hem de das om.

'Heel blij met de zege', zei Floris de Haas na de prijsuitreiking. 'Het was een laatste ronde die onder uiterst lastige omstandigheden moest worden gespeeld. Een score van level par was al prima en daar leek ik op uit te komen, maar op de laatste holes maakte ik wat fouten. Daardoor liet ik het zelf nog spannend worden.'

'Het idee dat ik nu al zeker ben van deelname aan het KLM Open is zo geweldig. Welke andere Nederlandse speler kan dat zeggen. Joost Luiten, ja. Maar daar houdt het wel mee op.'

'Dat ik vorig jaar met een zware blessure moest besluiten, ben ik alweer vergeten. Dat heb ik achter mij gelaten. Deze zege is een mooie basis voor een goed seizoen 2015.'

Volledige eindstand via website PGA Holland:

http://pga.e-golf4u.nl/app/leaderboard?meerronde_id=7&ronde=2