Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Die eerste belangrijke stap

Begeleid je graag jeugdgolfers of wil je graag mensen opleiden? Dan is de opleiding tot Golfinstructeur level 2 van de PGA Holland echt wat voor jou!

Als golfinstructeur werk je in de breedtesport en laat je jeugd kennismaken met golf, bijvoorbeeld in schoolverband. De golfinstructeur werkt binnen verenigingsverband met jeugdgolfers, recreanten en/of senioren.

In de opleiding leer je trainingen te geven, baanlessen te begeleiden en te assisteren bij (golf)activiteiten. Je leert op de opleiding hoe je mensen kunt werven voor jouw golfclub en in de praktijk doe je dit samen met de B- en A- professional.


Dat is in bijna honderd woorden (wie alles wil weten, klik hier) het verhaal achter de Opleiding tot Golfinstructeur level 2, waarmee in de eerste week van  het nieuwe jaar 27 enthousiaste golfers op BurgGolf Zoetermeer begonnen. 'Allemaal heel gemotiveerd', zegt Jim van Heuven Staereling, die bij de PGA Holland verantwoordelijk is voor het steeds bredere pakket opleidingen. 'En het is opvallend om te zien hoe divers de groep is. 'Er zit een tourspeler bij – Floris de Vries – maar ook iemand met hcp 18. Er zijn 18-jarigen, maar ook iemand die 50 is. En dan is er nog een keur aan vooropleidingen.'

'Werven en binden. Dat zijn de kernwoorden als het om de competenties gaat waar een "Golfinstructeur Level 2" over moet beschikken', zegt Van Heuven Staereling. 'Hij of zij kan op een golfbaan bijvoorbeeld jonge golfers helpen om de sport leuk te vinden. Maar deze instructeurs moeten ook naar scholen. Ze kunnen de wijken in. Of op braderieën staan om golf te promoten, om mensen meteen op een technisch verantwoorde wijze te laten ervaren wat golf is.'

 

IMG_0004.JPG

IMG_0005.JPGDe opleiding tot Golfinstructeur level 2 is een ideale vooropleiding voor de PGA-opleiding Golfprofessional B. Het uitgangspunt van de opleiding is het bieden van een hoge kwaliteit voor jou als golfinstructeur door de opleiding individueel (op maat) en praktijkgericht in te richten. De aangeleerde kennis wordt door middel van opdrachten in het werkveld toegepast.

'Maar', aldus Van Heuven Staereling, 'er zijn mensen die het halen van dit diploma voldoende vinden. Er zit bij voorbeeld een gymleraar bij die deze cursus wil gebruiken om straks scholieren op een goede manier met golf kennis te laten maken. Prima. Ik weet zeker dat hij de passie voor onze sport dan op zijn leerlingen over gaat brengen. Daarna kunnen onze uitstekende B- en A-pro's het werk overnemen. En dat is exact wat we in de golfwereld willen.'

'Maar', besluit Van Heuven Staereling, 'er zijn dus mensen die dit diploma moeten halen om door te mogen met de B-opleidin. Er zijn er ook die het halen van dit diploma voldoende vinden.