Nieuws

De laatste ontwikkelingen bij PGA Holland

Bericht

Andrew Allen wint PGA Holland Senior Kampioenschap

Op de baan van GC De Dommel had de speler van de Twentsche aan een level par 70 voldoende. De 53-jarige Allen maakte drie birdies en drie bogeys op de par-70 baan in het Brabantse St. Michielsgestel. Het was zijn eerste titel in Nederland, het land waar de Brit in 1989 naar toe verhuisde.

‘It was a long time coming’, verzuchtte Allen na afloop van zijn ronde. ‘Ik ben een paar keer tweede geworden, maar nu was het eindelijk mijn dag.’

Allen, die al een jaar of acht aan de Twentsche Golfclub is verbonden, had in het eindklassement twee slagen voorsprong op Pieter Krets. Het brons werd met een score van 73 gedeeld door Sven Muts, Gordon Hutchison en voormalig Senior-kampioen Brian Gee.

Andrew Allen birdiede de tweede, maar maakte prompt bogeys op drie en vier. Na de turn birdiede hij de tiende om naar level par te gaan. Op de par-3 zeventiende sloeg Allen een ijzer-6 op drie meter. Met zijn derde birdie van de dag ging hij naar -1.

‘Maar ik wist niet hoe ik er voor stond’, aldus Allen. ‘En hoewel ik met een bogey eindigde – ik maakte geen up-and-down op de altijd lastige achttiende – was de 70 voldoende voor de titel.

Jan Dorrestein won het Super-Senior-klassement voor spelers boven de zestig met een 77. Alex Loesberg was de beste van de Super-Super-Seniors, de zeventigplussers in het veertig man tellende veld. De man die jarenlang op de Koninlijke Haagsche les gaf, liet een 82 noteren.