Opleidingen

Lees hier meer over toelating tot de B-opleiding

Toelating tot de B-opleiding

Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen:

  • Je bent in het bezit van minimaal diploma MAVO D / VMBO theoretische leerweg (voorkeur MBO/CIOS of HAVO);
  • Je bent op 1 januari 2015 minimaal 18 jaar (voorkeur 20 plus). Ervaring met het les- en leidinggeven in sport situaties strekken tot aanbeveling;
  • Je beschikt over een aantal ICT basisvaardigheden (o.a. Word en Outlook).

Daarnaast hanteren we de volgende procedure:

1. Portfolio

Voordat je mee mag doen aan de toelatingstest, dien je een portfolio in te leveren dat je ervaring op het gebied van golf aantoont. In het portfolio kunnen bijvoorbeeld de volgende zaken zitten:

  • Aanbevelingsbrieven;
  • Eerder genoten (golf) opleiding;
  • Uitslagen van wedstrijden;
  • Handicap uitdraai;
  • Bewijs van vrijwilligerswerk in golf, etc.

2. Speeleis

Tijdens een PGA wedstrijd dien je aan te tonen dat je handicap 9 of lager kunt spelen. Een score van hcp 9 of lager is indicatief voor de instroomeis.

3. Game Plan

Voor aanvang van een PGA wedstrijd dien je een gameplan in te leveren. Het gameplan bevat de afstanden die je met jouw clubs slaat, samen met je strategie om de baan te spelen.

4. Presentatie

Ook geef je een training aan zes leerlingen voor de toelatingscommissie. In deze training wordt er gekeken naar attitude, motivatie en presentatie. Daarna krijg je wat algemene vragen van de commissie.

5. 9 holes Par 2 test

Tijdens een centrale toelatingsdag leg je een Par 2 test af. Het resultaat hiervan wordt in de toelating meegenomen. Tijdens deze dag wordt er ook gekeken naar je techniek en coursemanagement.

De kosten van de hele procedure zijn € 250. Voor dit bedrag kan je tweemaal deelnemen aan de PGA wedstrijd en eenmaal aan de Par-2 test en de presentatie. Als je extra wedstrijden nodig hebt, dan kan je die spelen voor € 100,- per wedstrijd.

Aanbeveling door PGA Holland professional

De kans op toelating kan worden vergroot doordat je een brief van aanbeveling van een bestaande PGA Holland professional hebt. In deze brief moet duidelijk naar voren komen dat deze professional een positief advies geeft met betrekking tot de toelating tot de opleiding.

Alle aspecten tezamen bepalen je wordt toegelaten tot de opleiding.